Realizacje

Realizacje

OTO KILKA PRZYKŁADÓW ZORGANIZOWANYCH PRZEZ NAS IMPREZ,

Z KTÓRYCH KORZYSTAJĄ FIRMY Z RÓŻNORODNYCH BRANŻ

XVII Zjazd Polskiego Towarzystwa Chirurgów Dziecięcych


maj 2019

W dniu 23 maja odbyła się  uroczysta kolacja podczas XVII Zjazd Polskiego Towarzystwa Chirurgów Dziecięcych w synagodze pod Złotym Bocianem. Mieliśmy zaszczyt i przyjemność zapewnić obsługę cateringową dla 300 gości. Zaserwowano przekąski na słono, bufet sałatkowy, ciepły, słodki i napojowy.
Na przekąski podano m.in.: delikatny pasztet z kaczki z musem z granata, rostbef wołowy pieczony w musztardzie Dijon czy comberki jagnięce na świeżej mięcie. Z dań ciepłych zaproponowano m.in.: dorsza atlantyckiego na musie pietruszkowo-porowym, policzki wołowe sous vide w sosie własnym czy pikantną pierś z kaczki z gruszkami aromatyzowanymi miodem, śliwowicą i rozmarynem.
Na deser uczestnicy wydarzenia mogli się osłodzić m.in. migdałowym tiramisu, musem malinowym z białą czekoladą i solą szafranową czy ciastem marchewkowym z bakaliami.

Spotkanie wigilijne we Wrocławskim Centrum Kongresowym


grudzień 2018

W dniu 7 grudnia dla naszego zaufanego klienta zorganizowaliśmy firmowe spotkanie świąteczno – integracyjne w kompleksie Hali Stulecia – Wrocławskim Centrum Kongresowym. Zapewniliśmy kompleksową obsługę cateringową dla 653 gości. Z tej okazji Party Service  zaproponował bufet ciepły, zimny, słodki  i napojowy.  Z dań ciepłych podano m.in.: zupę krem z pieczonych buraczków z pomarańczą i tymiankiem, filet z białej ryby w sosie cytrynowym, curry z kurczaka z dynią , pierogi ruskie i z kapustą i pieczarkami z masełkiem i cebulką. Z bufetu zimnego podano m. in.: sałatkę ze świeżego szpinaku z pomidorkami cherry, serem feta i oliwkami w sosie vinegrette, sałatkę Horiatiki z dojrzałymi oliwkami z rukola, półmiski serowe czy mięsne. Na osłodę goście mieli do wyboru: sernik domowego wypieku z lukrem, piernik z polewą czekoladową czy jabłecznik domowego wypieku.

Wielka Gala Biznesu w Narodowym Forum Muzyki


październik 2018

Kolejne „Gryfy” trafiły w ręce najlepszych przedsiębiorców z Dolnego Śląska. Za nami kolejna ważna i duża uroczystość, którą współtworzyliśmy. Impel Catering Party Service kolejny raz miało okazję zapewnić catering oraz obsługę gości podczas Wielkiej Gali Biznesu. Finał jubileuszowej 15. edycji „Dolnośląskich Gryfów – Nagrody Gospodarcze” odbył się już po raz kolejny w eleganckich wnętrzach Narodowego Forum Muzyki we Wrocławiu.
Tegoroczna Gala Biznesu zakończyła się uroczystym bankietem, podczas którego Party Service  zapewniło obsługę cateringową dla 400 Gości. Zaserwowano bufet zimny, sałatkowy, ciepły, słodki i napojowy.
Z bufetu zimnego podano m.in.: daktyle zapiekane w bekonie, krewetki pieczone w kokosie na musie cytrynowym lub rolowaną cukinię z serem feta i suszonymi pomidorami – na pomidorowym sosie.
Z dań ciepłych zaproponowano m.in.: krem z białych warzyw z oliwą kawową i macerowanymi warzywami, wołowinę w miodzie ze świeżą kolendrą, filet z białej ryby z bazylią – na limonowym sosie z dodatkiem Martini czy pęczotto z dynią, jarmużem i selerem naciowym.
Na deser uczestnicy wydarzenia mogli się osłodzić m.in. torcikiem czekoladowym z wiśnią, ciastem marchewkowym z imbirem i cynamonem bądź sernikiem domowym oblanym czekoladą.

 

 

 

Flower Power czyli szalone lata 70…


wrzesień 2018

W dniu 28 września dla naszego zaufanego Klienta zorganizowaliśmy kompleksowo – imprezę firmową w klimacie szalonych lat 70-tych pod hasłem „ Flower Power” . Spotkanie odbyło się w kuluarach stadionu wrocławskiego. Imprezę poprowadził Wesoły Hippis z uroczymi towarzyszkami – Dziećmi Kwiatów.  Dobrą zabawę nakręcał DJ, grający przeboje lat 70-tych. Nie zabrakło gier, zabaw i konkursów. Hippisowski klimat dopełnili przebrani pracownicy.

Party Service zapewniło catering, w tym bufet ciepły, słony i słodki. Z dań głównych zaserwowano m.in.: krem z białych warzyw z prażonymi ziarnami słonecznika, wołowe bitki w sosie własnym na winie z ziołami czy białą rybę w sosie cytrynowym z kaparami. Z bufetu słonego zaproponowano m.in.: ruloniki z szynki parmeńskiej, gruszki i rukoli, kurczaka w cieście kukurydzianym z dodatkiem curry na szpadce bambusowej czy szaszłyczki caprese. Na deser podano ciasto marchewkowe z orzechami, krem brulee z karmelizowaną pomarańczą czy mus czekoladowy z wiśniami i piaskiem herbatnikowym.

Goście mieli dostęp do bufetu z napojami ciepłymi, zimnymi jak i alkoholowymi.

 

 

Kongres Mieszkaniowy we Wrocławiu


wrzesień 2018

W dniu 18 września  w Narodowym Forum Muzyki we Wrocławiu odbył się IV Kongres Mieszkaniowy – największa ogólnopolska konferencja branżowa i najważniejsze wydarzenie biznesowe roku dla rynku deweloperskiego. Z tej okazji Party Service Impel Catering zapewnił  obsługę cateringową,  w tym przerwy kawowe całodniowe, lunch oraz bufety słodkie dla 600 Gości.
Na lunch podano: krem z batatów z ricottą i świeżą kolendrą oraz krem z pieczonej dyni z jabłkiem.
Z dań głównych zaserwowano m.in.:  filet z białej ryby z sosem śliwkowym i salsą z mango, roladki z piersi kurczaka faszerowane serem pleśniowym, orzechami, migdałami w sezamie w delikatnym białym sosie; schab rolowany z grzybami w sosie z czerwonego wina i tymiankiem czy curry indyjskie z dynią, ciecierzycą i szpinakiem z pomidorkami koktajlowymi. Z  bufetu  sałatkowego zaproponowano m.in.:  sałatkę z rukolą, koprem włoskim, gruszką i granatem;  sałatkę z karmelizowanych buraczków z serem feta, kiełkami słonecznika i zielonym ogórkiem. Bufet słodki obfitował w przepyszne ciasta i desery jak: sernik domowy oblany czekoladą, ciasto marchewkowe z imbirem i cynamonem czy deser kokosowo-pomarańczowy z kruszonką z granoli i czekoladowy budyń jaglany z malinami i żurawiną.

Wydarzenie zakończyło się uroczystą, zasiadaną kolacją dla 280 Gości. Na przystawkę podano liście świeżego szpinaku podane z arbuzem, karmelizowaną figą i serem feta. Z dań ciepłych zaproponowano m.in.: comberki jagnięce z sosem balsamicznym i świeżym rozmarynem podane z puree z batatów z sałatką z roszponki, granatu i sosem vinegrette. Z dań wegetariańsko-wegańskich  zaserwowano pęczotto z warzywami i słonecznikiem podane z sałatką z roszponki, granatu i sosem vinegrette. Ze słodkości Goście mogli spróbować m.in.: mus czekoladowy z owocem granatu i nutą cynamonu, sernik wegański z parfait z mango i marakują, piernik z konfiturą z dzikiej róży z polewą czekoladową czy panna cottę z sałatką truskawkową i świeżą miętą.

Podczas kolacji Goście mieli do dyspozycji nieograniczony dostęp do bufetu z napojami ciepłymi, zimnymi jak i alkoholowymi.

 

 

Obchody Święta Policji


lipiec 2018

W dniu 25 lipca  zapewniliśmy obsługę cateringową podczas Obchodów Święta Policji. 
Z tej okazji Party Service Impel Catering zaproponował bufet zimny, bufet słodki jak i dla wszystkich Gości pyszną, domową grochówkę.
Z bufetu zimnego podano m. in.: kruche babeczki z ziołowym fromage i orzechem włoskim, roladki z szynki parmeńskiej z rukolą i suszonym pomidorem, tarta z karmelizowaną cebulą i szpinakiem, kurczak w cieście tempura z sosem słodko-kwaśnym czy śliwki owinięte szynką szwarcwaldzką.
Ze słodkości goście mogli spróbować m.in. mus czekoladowy z piaskiem herbatnikowym i kawałkami wiśni marynowanymi w hiszpańskiej brandy, tiramisu z sosem kawowym i kardamonem lub panna cottę z musem malinowym i miętą.

Party Service dla Werit Sp. z o.o.


czerwiec 2018

Letnie miesiące są dla nas bardzo pracowite i obfitują w różnego rodzaju imprezy. 18 czerwca w Miękini, przy współpracy z agencją eventową Argentum Event mieliśmy okazję przygotować uroczystość dla 150 gości.
Przybywających powitano Wellcome drinkiem.  Menu  było bardzo bogate, a goście mieli możliwość spróbować różnorodnych dań z kuchni europejskiej w wykonaniu naszych kucharzy.
Kuchnia polska to m.in. aromatyczne roladki z kurczaka z oscypkiem i sosem śliwkowym czy filet z białej ryby z kaparami i sosem koperkowym. Z kuchni włoskiej hitem była caponata czyli sycylijskie danie z bakłażana i pomidorów z dodatkiem selera naciowego, oliwek i kaparów jak i jarzynowa zupa Minestrone. Specjał kuchni hiszpańskiej to paella z owocami morza, szafranem i solą morską oraz chłodnik z pomidorów i papryki – Gazpacho.
Dodatkową atrakcją kulinarną był pieczony prosiak.
Organizatorzy imprezy przewidzieli sporo dodatkowych niespodzianek tego wieczoru jak np. pokaz oświetlenia, pokaz tancerzy z laserami oraz pokaz barmański .
Uwieńczeniem kulinarnej uczty był przepyszny tort

Kongres Powiatów we Wrocławiu


6 kwietnia

W dniu 6 kwietnia we Wrocławskim Centrum Konferencyjnym przy Hali Stulecia odbył się Kongres Powiatów. W wydarzeniu wzięło udział blisko 1000 osób z całej Polski. Przedsięwzięcie zorganizowało Ministerstwo Edukacji Narodowej we współpracy z Fundacją Rozwoju Systemu Edukacji. Ministerstwo Edukacji Narodowej reprezentowały minister Anna Zalewska i wiceminister Marzena Machałek. Wśród gości wrocławskiego kongresu byli przedstawiciele: ministerstw, władz wojewódzkich i powiatowych, spółek Skarbu Państwa, kuratorzy oświaty, parlamentarzyści, a także kierownictwo i dyrektorzy departamentów MEN, dyrektorzy jednostek podległych MEN, dyrektorzy szkół, nauczyciele i uczniowie ze szkół kształcących w zawodach.
Z tej okazji Party Service Impel Catering zapewniło obsługę cateringową dla 800 Gości,  w tym – w kilku salach VIP w Centrum Konferencyjnym.
Zaserwowano bufet kawowy, słodki, zimny i ciepły.  Z bufetu słodkiego podano m.in.: sernik domowego wypieku, ciasto marchewkowe, tiramisu z sosem kawowym i kardamonem czy  Panna Cottę z musem truskawkowym.  Z dań ciepłych zaproponowano m.in.: wołowinę w miodzie ze świeżą kolendrą, schab rolowany z grzybami w sosie z czerwonego wina i tymiankiem czy filety białej ryby w sosie śmietanowo-szpinakowym. Bufet zimny obfitował w sałatki tj.: sałatkę z rukolą , pieczonymi batatami, ciecierzycą i granatem w sosie vinegrett, sałatkę z awokado i pieczonych buraczków z vinegrettem cytrynowo-miodowym czy surówkę colesław. 

Kongres Firm Rodzinnych „Nowe horyzonty rozwoju”


marzec 2018

W dniu 6 marca w Narodowym Forum Muzyki we Wrocławiu odbył się Kongres Firm Rodzinnych „Nowe horyzonty rozwoju”.  Organizatorem wydarzenia było Centrum Biznesu Rodzinnego Wyższej Szkoły Bankowej we Wrocławiu wraz z Dolnośląską Izbą Gospodarczą, Urzędem Marszałkowskim Województwa Dolnośląskiego, Zachodnią Izbą Gospodarczą – Pracodawcy i Przedsiębiorcy, Regionalną Polsko-Niemiecką Izbą Przemysłowo-Handlową oraz Związkiem Pracodawców Polska Miedź. 
Gościem Specjalnym panelu byli właściciele Grupy Wróbel, dolnośląskiej firmy rodzinnej obecnej na rynku od 25 lat. Firmę reprezentowali  spadkobiercy Mirosława Wróbla, założyciela Grupy Wróbel – synowie Tomasz i Wojciech Wróbel oraz siostrzeniec Michał Łuczak – współwłaściciel i prezes zarządu Grupy Wróbel.

Z tej okazji Party Service Impel Catering przygotował catering dla 200 gości. Zapewniono bufet kawowy podczas dwóch przerw. Przy filiżance kawy, herbaty Goście mogli osłodzić się  jabłecznikiem z nutą cynamonu, sernikiem z brzoskwinią, sernikiem z czekoladą lub babeczką z musem waniliowym i owocami.
W godzinach popołudniowych Party Service zaserwowało lunch, na który podano: krem z sycylijskich pomidorów z serem mozzarella, pieczoną wołowinę w sosie BBQ, ragout z kurczaka w sosie maślanym, pęczotto z dynią, jarmużem i selerem naciowym, polędwiczki wieprzowe  w sosie z leśnych grzybów, ziemniaki pieczone w aromacie świeżego rozmarynu, brokuły z masłem migdałowym i prażonymi ziarnami słonecznika, mieszaną zieloną sałatę z gruszkami i karmelizowanymi orzechami włoskimi z sosem winegret i sałatkę z rukoli i pomidorków koktajlowych w towarzystwie skruszonego parmezanu.  

 

Kolacja wigilijna dla MDM NT


grudzień 2017

W dniu  19 grudnia 2017 r. mieliśmy przyjemność zorganizować dla firmy MDM NT z Bielsko Białej –  kolację wigilijną dla blisko 250 gości.

Z tej okazji Party Service Impel Catering zaserwował dania wigilijne, bufet zimny europejski – fingerfood, słodki oraz sałatkowy.  

Z dań głównych Party Service zaproponował m.in.: pierogi z kapustą i grzybami oraz ruskie z cebulką, filet z białej ryby z masełkiem czosnkowym pieczony na pergaminie, kaczkę pieczoną w płatkach majeranku z konfiturą malinową,  kapustę z suszonymi grzybami i prażonym kminkiem czy roladki z  piersi  kurczaka faszerowane kozim serem , orzechami i migdałami w sezamie.

Z bufetu zimnego podano m. in.: pasztet pieczony z musem z żurawiny, sakiewki z polędwicy z serem ricotta i włoskimi orzechami, lekko pikantnego siekanego wędzonego łososia z sosem z awokado z papryczką chili i kolendrą,  śledzika z jabłkami i cebulką w śmietanie czy mintaja w sosie greckim. 

Ze słodkości goście mogli spróbować wspaniałe ciasta jak szarlotkę pachnącą cynamonem, piernik z konfiturą różaną, czy sernik oblany czekoladą i bakaliami oraz makowiec z rodzynkami.

Podczas kolacji nie mogło zabraknąć świątecznego, tradycyjnego kompotu z suszu.

Atrakcją wieczoru była foto budka, w której goście mogli wykonać  pamiątkowe selfie .

Otwarcie wrocławskiego dworca autobusowego


listopad 2017

W dniu 6 listopada 2017 roku we Wrocławiu uroczyście otwarto wrocławski dworzec autobusowy. Nowy dworzec zlokalizowany jest w podziemiach również nowo otwartego Centrum Handlowego Wroclavia. I tam też, do industrialnych wnętrz, zaproszono ponad 300 gości, dla których bankiet przygotował Party Service Impel Catering

Uczestnicy wydarzenia mogli skosztować m.in. ciasta domowego wypieku: sernik z brzoskwinią i szarlotkę z  nutą cynamonu.

Z dań zimnych zaserwowano m.in. sakiewki z polędwicy nadziewane grzybami leśnymi, wytrawne babeczki z boczkiem i szpinakiem, tatara z łososia z kolendrą i sokiem z limonek na grillowanej bagietce, a także grillowaną cukinię na camembercie i pumperniklu, sałatkę z szynką parmeńską, grillowanym melonem, pomidorkami cherry, kaparami i malinowym vinegrettem.

Dolnośląski Gryf z Party Service


październik 2017

W dniu 23 października 2017 roku w Narodowym Forum Muzyki odbyła się Wielka Gala Biznesu, będąca uroczystym rozstrzygnięciem 14. edycji konkursu „Dolnośląski Gryf”. Tegoroczna Gala Biznesu zakończyła się uroczystym bankietem, podczas którego Party Service Impel Catering zapewniło obsługę cateringową dla 700 Gości.   

Party Service zaserwował bufet zimny, sałatkowy, ciepły i słodki. Z bufetu zimnego podano m.in.: kruche babeczki z ziołowym fromage i orzechem włoskim, krewetki smażone w panco na sosie tatarskim, lekko pikantnego, siekanego wędzonego łososia z sosem z awokado z papryczką chili i kolendrą czy mini tartę z karmelizowaną w czerwonym winie  cebulą,  musem szpinakowym.  

Z dań ciepłych zaproponowano m.in.: krem z borowików, plastry piersi kaczki w sosie piernikowym z pieczonym jabłkiem, polędwiczki wieprzowe w sosie z leśnych grzybów czy  kaszotto chakalaka z papryką, marchewką i kukurydzą doprawione imbirem i curry. 

Na deser uczestnicy wydarzenia mogli  się osłodzić m.in. tartą ze śliwkami i mielonymi migdałami,  babeczkami z musem waniliowym i owocami  czy mini tartą z musem budyniowym i borówkami.

 

 

 

Dni Dewelopera we Wrocławiu


październik 2017

W dniu 12 października  odbyła się VII edycja Konferencji Dni Dewelopera w Sali Kongresowej przy Hali Stulecia. Jak co roku we Wrocławiu zagościli analitycy rynku i specjaliści z branży budownictwa, bankowości, finansów i architektury. Wśród gości i prelegentów znaleźli się prezesi największych firm deweloperskich, szefowie banków, a także politycy i samorządowcy.

Podczas spotkania w Sali Kongresowej – Party Service Impel Catering  zapewnił serwis kawowy oraz lunch dla ponad 550 osób. Dla gości przygotowano fileta ze świeżego karmazyna z cytrynowym sosem, bazylią i pomidorkami i polędwiczkę wieprzową marynowaną w trawie żubrowej, miodzie i tymianku. W menu znalazły się również  dania kuchni wegańskiej, zupa krem z soczewicy z mlekiem kokosowym, papryki faszerowane z kaszą jaglaną i warzywami, pęczotto z dynią, jarmużem i selerem naciowym. 

Po części konferencyjnej odbyła się uroczysta kolacja dla 200 gości we wnętrzach wrocławskiego Hydropolis. Na stołach pojawiło się między innymi carpaccio z buraka ze świeżą, pachnącą rukolą oraz soczysta i aromatyczna pieczona kaczka. To tylko mała część kunsztownego menu przygotowanego przez nas. Na szczególną uwagę zasługują również nasi wykwalifikowani barmani, którzy oczarowali gości różnorodnością smaków i kolorów przepysznych koktajli.

Niezwykła podróż w świat muzyki Wiednia z Party Service


wrzesień 2017

W dniu 28 września w Narodowym Forum Muzyki we Wrocławiu odbył się I Koncert Muzyki Wiedeńskiej.

W świat twórczości wiedeńskich kompozytorów publiczność wprowadziła  Wrocławska Orkiestra Festiwalowa im. J. Straussa pod batutą  Jana Ślęka. Profesor Jan Ślęk to ceniony wrocławski artysta, pedagog i popularyzator muzyki wiedeńskiej. Towarzyszył mu związany zawodowo ze stolicą Austrii i tamtejszą sceną muzyczną dyrygent gościnny – Vladimir Kiradjiev.

Z tej okazji Party Service Impel Catering przygotował catering dla 80 gości. Na początku wydarzenia uczestnicy zostali powitani Welcome Drinkiem – Sperone Prosecco. 

Party Service zaserwował bufet zimny, sałatkowy, ciepły, napojowy i alkoholowy. Przygotowano urozmaicone menu, uwzględniając dania mięsne (od drobiu po wołowinę),  ryby  jak i dania wegetariańskie. 

Z bufetu zimnego podano m.in.:  comber jagnięcy w marynacie z musztardy i rozmarynu, carpaccio z polędwicy wołowej z oliwą truflową i świeżą rukolą, lekko pikantnego siekanego  wędzonego  łososia  z sosem z awokado z papryczką chili i kolendrą, figi grillowane z kozim serem, w glazurze miodowej z orzeszkami pinii na szpadce bambusowej.

Z dań ciepłych zaproponowano m.in.: piotrosz filet w pergaminie z masłem czosnkowym i ziołami, ragout na winie z polędwicy wołowej, udko z kaczki konfitowane podane z sosem wiśniowym na maderze, marynowaną w trawie żubrowej, miodzie i tymianku polędwiczkę wieprzową, ravioli szpinakowe z kurkami i mozarellą z dodatkiem orzeszków pinii i szałwi.

Goście mieli do dyspozycji nieograniczony dostęp do bufetu z napojami ciepłymi, zimnymi jak i alkoholowymi.

Największą przychylność zyskał bufet słodki, na którym królowały torciki bezowe w 3 wersjach:  z malinami, wiśniami oraz orzechami.

 

Party Service na wydarzeniu Porsche Driving Experience Polska


sierpień/wrzesień 2017

Ryk silników, niesamowita prędkość i fascynujące wrażenia! Tak wyglądała trzytygodniowa impreza z cyklu Porsche Driving Experience Polska na torze Silesia Ring w Kamieniu Śląskim. Silesia Ring to jeden z trzech ośrodków Drivingowych Porsche w Europie, a jednocześnie najnowszy tego typu obiekt w Polsce. Ma ponad 3,6 km nowego asfaltu, 7 różnych konfiguracji i minimalną szerokość, wynosząca 12 m.

To wyjątkowe wydarzenie dało możliwość zapoznania się z samochodami Porsche w ich naturalnym środowisku – na torze wyścigowym. Łącznie 700 uczestników miało okazję poczuć prawdziwy charakter samochodów niemieckiego producenta z Zuffenhausen. Grono wyszkolonych instruktorów Porsche prowadziło poszczególne sekcje z naciskiem na bezpieczeństwo oraz najlepszą technikę jazdy.  Uczestnicy wydarzenia do dyspozycji mieli 25 samochodów. To wszystko zapewniło ogromną dawkę emocji i najwyższy poziom adrenaliny.

Party Service Impel Catering miał przyjemność towarzyszyć temu wydarzeniu serwując dania dla prawie 700 Klientów przez okres 3 tygodni w godzinach od 8.00 do 18.00 (przerwa śniadaniowa, lunch, przerwa popołudniowa z przekąskami). Codziennie wypiekano świeże pieczywo i croissanty. Z ciepłych dań serwowano m.in. : krem z pieczonej papryki z chorizo z czosnkiem i ziołami, filet z halibuta pieczony w papierze z warzywami, winem, olejem z lnu i amarantusem, konfitowaną gęś w ziołach na glazurowanych gruszkach z rozmarynem, ragout na winie z polędwicy wołowej bądź carpaccio z pieczonych buraków z serem feta, orzeszkami pini  i listkami oregano.

Z dań na zimno podano m.in.: krewetki pieczone w kokosie na musie cytrynowym, roladki z cukinii faszerowane bryndzą i szynką szwardzwaldzką, konfitowanego buraka z selerowym puree, czarną porzeczką i  buraczaną bezą,  rilletes z kaczki z galaretką z wina czy jagnięcinę marynowaną w mięcie z sosem tzatziki.

Na deser uczestnicy wydarzenia mogli  się osłodzić m.in. : truflą czekoladową z gorzką pomarańczą, musem malinowym z pistacjami, sosem z białej czekolady i solą szafranową, kremem brulee z sałatką z truskawek i tłuczonego pieprzu/ kandyzowaną pomarańczą i miętą lub pysznym, sycącym brownie czekoladowym z kandyzowaną wiśnią i chili. 

 

 

Party Service podczas Ogólnopolskiej Konferencji Kultury


Wrzesień 2017 – Wrocław

W dniach 4 i 5 września zapewniliśmy obsługę cateringową podczas Ogólnopolskiej  Konferencji Kultury w Narodowym Forum Muzyki we Wrocławiu. W wydarzeniu brał  udział  minister kultury i dziedzictwa narodowego prof. Piotr Gliński.  Profesor  otworzył sympozjum poświęcone muzyce, które jest pierwszym z cyklu debat organizowanych w ramach Ogólnopolskiej Konferencji Kultury.

W menu Party Service od wczesnych godzin porannych gościły tartinki. Następnie podano obfity lunch, a na zakończenie wydarzenia zorganizowano uroczysty bankiet.

Wydarzenie było ogromnym wyzwaniem, od decyzji  o organizacji cateringu do startu imprezy dzieliły nas zaledwie dwa dni weekendowe. Udało się wszystko dopiąć w 100%,  co utwierdza nas i naszych Klientów w przekonaniu , że nie ma rzeczy niemożliwych.

Jednym słowem na PARTY SERVICE zawsze można liczyć!

 

Obsługa plenerowej imprezy firmowej


Sierpień 2017 – Środa Śląska

W dniu 14 sierpnia zapewniliśmy obsługę cateringową podczas imprezy firmowej dla naszego Klienta w Środzie Śląskiej. W wydarzeniu wzięło udział 500 pracowników.
Przygotowaliśmy menu grillowe, w którym znalazły się steki, szaszłyki mięsne i wegetariańskie, goloneczki w piwie, świeże sałatki, świeżo pieczone ciasta oraz pyszne zupy m.in. chłodnik z arbuza z serem feta z kandyzowanym arbuzem i chilli.
Na terenie Centrum Sportu i Rekreacji nie zabrakło też dobrej zabawy, goście bawili się do muzyki na żywo pod samą sceną, mieli okazję oglądać i uczestniczyć w pokazach Cheerleaders Wrocław, grać w polowym kasynie i relaksować się w Shisha barze. Za wszystkie gry i zabawy odpowiadały hostessy , a wszystko zostało zachowane w klimacie zespołu ABBA. Największą niespodzianką dla gości był pokaz sztucznych ogni przy akompaniamencie muzycznym.

X Światowe Igrzyska Sportowe „The World Games”


Lipiec 2017 – Wrocław

W dniach 21 – 30 lipca 2007 we Wrocławiu miała miejsce największa impreza sportowa w historii Wrocławia X Światowe Igrzyska Sportowe „The World Games”To niewątpliwie jedno z ważniejszych wydarzeń ostatnich lat w stolicy Dolnego Śląska. W imprezie udział ponad 3.500 tysiąca sportowców z krajów całego świata. Party Service Impel Catering zapewniło usługę cateringową na bankiecie podczas ceremonii zamknięcia w Narodowym Forum Muzyki 30 lipca dla ponad  ponad 300 Gości.  Party Service dostarczyło również  catering do garderób artystów występujących w strefie kibica na placu Wolności podczas wydarzenia.

Wydano:

  • 1800 porcji zimnych przekąsek
  • 1650 porcji  ciepłych dań
  • 900 porcji deserów, ciast i owoców

To była dla nas ogromna przyjemność i satysfakcja z wzięcia udziału w tak wielkim światowym wydarzeniu.

V Wrocławskie Forum Kobiet


Czerwiec 2017 – Wrocław

Impel Catering dział Party Service świadczył kompleksową usługę cateringową podczas  V Wrocławskiego Forum Kobiet, odbywającego się 19 czerwca 2017 roku w Centrum Kongresowym w kompleksie Hali Stulecia we Wrocławiu.
Party Service zadbał o całodzienny serwis kawowy oraz lunch w foyer i Gości VIP w specjalnie przygotowanej garderobie. Catering był przygotowany dla ponad 260 osób. Serwowano pysznego sandacza na musie cytrynowym z kaparami, pierś z kurczaka nadziewaną szpinakiem i duszonymi pomidorami, wegetariańskie kaszotto chakalaka z papryką, marchewką i kukurydzą w nucie imbiru i curry, warzywa grillowane w oliwach smakowych.

Gala dla firmy BNY Mellon – The Investments Company for the World


Czerwiec 2017 – Wrocław

Impel Catering – Party Service świadczył kompleksową usługę cateringową w dniu 12 czerwca  dla firmy BNY Mellon – The Investments Company for the World.

W wieczornym evencie udział wzięło ponad 600 osób, obsługiwanych przez ponad 30 kelnerów anglojęzycznych.

Oficjalna gala zaczęła się o godzinie 18:00 , gdzie na wszystkich gości czekał Wellcome Drink, następnie każdy mógł skorzystać z czterech barów na których serwowane były wina hiszpańskie oraz szeroka gama piw. Później na uczestników czekała niesamowita odsłona barw i zapachów z serwowanych przekąsek.

Przygotowany catering to typowe standing party przy wykorzystaniu tylko finger food na słono i słodko.

W menu znalazły się m. in. takie pozycje jak: lekko pikantny siekany wędzony łosoś z sosem z awokado z papryczką chili i kolendrą, plastry pieczonej wołowiny na grzance ziołowej z rukolą, krewetka z serem Halumi i ananasem, babeczki ze szpinakiem i serem ricotta, Comber jagnięcy w marynacie z musztardy i rozmarynu, krem Brule z sałatką z truskawek i tłuczonego pieprzu, Tiramisu z sosem kawowym i kardamonem.

Łącznie kucharze przygotowali na ten wieczór : 8000   sztuk fingerów.

W ten wyjątkowy wieczór Goście BNY Mellon mogli podziwiać pokaz fontanny na wrocławskiej Pergoli, nie opuszczając przy tym swojej imprezy, ponieważ catering odbywał się również na zewnątrz Centrum Kongresowego.

 

Obchody 60 lecia podpisania Traktatów Rzymskich czyli Dzień Europejski we Wrocławiu


Maj 2017 – Wrocław

W dniu 9  maja Dział Party Service Impel Catering  miał okazję pełnić kompleksową usługę na terenie dwóch lokalizacji we Wrocławiu. Uroczyste obchody oraz przemówienia odbywały się w Domu Europy (budynek  Komisji Europejskiej przy ul. Widok 10) natomiast przedstawienia i inne atrakcje miały miejsce w Parku Staromiejskim, obok Teatru Lalek.

Party Service obsługiwało 200 gości, którzy mieli okazję spróbować nowego menu śniadaniowego. W menu znalazły się takie dania jak: naleśniki z musem jagodowym, wrapy z wędzonym kurczakiem, sałatki owocowe i warzywne oraz wielki wybór jogurtów oraz musów owocowych a także pudding chia z musem malinowym.

W Parku Staromiejskim znalazło się też stanowisko z Live Cooking, na którym szef kuchni przygotowywał risotto krajów Europejskich, między innymi risotto na białym winie z grillowanymi warzywami i serem pleśniowym oraz risotto na wódce z atramentem ośmiornicy i owocami morza. Każdy miał okazję wysłuchać historii potrawy oraz pod okiem kucharza sam przygotować danie.

Imprezie towarzyszył akompaniament muzyczny w postaci europejskich zespołów regionalnych.

 

Obsługa imprezy firmowej dla naszego zaufanego Klienta


Kwiecień 2017 Wrocław, Łodź

W dniu 3 kwietnia 2017 spółka Impel Catering Company – dział Party Service świadczył kompleksową usługę cateringową – obsługa imprezy firmowej dla jednej z większych korporacji amerykańskich.

Podczas kilkudziesięciu godzin ciężkiej pracy, kelnerzy działu Party Service dbali o porządek i zaspokajali potrzeby w przeszło trzech lokalizacjach jednocześnie na terenie Polski:

Wrocław – Centrum Handlowe Renoma,

Wrocław – biurowiec Dominikański,

Łódź – University Business Park.

Łączna ilość gości, którą obsługiwał Party Service wyniosła 1800 osób.

Pracowity poranek w firmie przywitał gości domowym i przede wszystkim zdrowym jogurtem z musem malinowym oraz domową granolą. W menu znalazło się także wiele ciekawych pozycji z zimnego bufetu, które pełniły rolę przekąsek, głównym daniem było jednak świeże sushi z przeróżnym wyborem ryb i owoców morza, serwowane dla każdego pracownika. Zwieńczeniem dnia w każdej z realizacji były przepięknie zdobione, ogromne torty z bitą śmietaną i świeżymi owocami.

Pracownicy firmy oprócz wspaniałych bufetów, mogli korzystać z gier i zabaw interaktywnych przygotowanych w każdym z budynków.

 

 

 

Gala Sportu we Wrocławiu


Styczeń 2017 – Wrocław, Narodowe Forum Muzyki

Dział Party Service  Impel Catering Company zapewnił obsługę cateringową największej Gali Sportu we Wrocławiu, która odbyła się w dniu 30 stycznia 2017. w Narodowym Forum Muzyki. W wydarzeniu wzięło udział 800 zaproszonych gości, w tym najlepsi sportowcy Dolnego Śląska, prezesi dużych firm z osobami towarzyszącymi.

Przygotowania do obsługi Gali Sportu trwały kilkanaście dni. tym czasie Mistrz Kuchni Impel Catering przy pomocy menagerów działu Party Service opracował w najdrobniejszych szczegółach całe menu wydarzenia, a było one niezwykle wymagające. W czasie tego wyjątkowego wieczoru kucharze nadzorowani przez Szefa Kuchni, przy wsparciu ponad 35 kelnerów przygotowało i wyserwowało catering na ogromnej przestrzeni znajdującej się na poziomie -1 Narodowego Forum Muzyki.

Po oficjalnym koncercie oraz wręczeniu nagród, goście mogli degustować potrawy przygotowane dla uczestników Gali Sportu, które były przykładem połączenia różnych kuchni. Zadbaliśmy o najdrobniejsze szczegóły, uwzględniając specyficzne potrzeby i preferencje żywieniowe gości. W menu bufetu zimnego znalazły się m.in. przekąski wegetariańskie i wegańskie, dania mięsne i rybne, oraz potrawy dla osób na diecie bezglutenowej.

Obsługa tak dużego wydarzenia była niezmiernie wymagająca. Nasze profesjonalne podejście i doświadczenie osób odpowiadających za jego realizację spełniły oczekiwania uczestników i organizatorów Gali Sportu.

Party Service dla „Europejskiej Stolicy Kultury Wrocław 2016”


Grudzień 2016 – Wrocław, Wrocławskie Centrum Kongresowe przy Hali Stulecia, Sala Cesarska w Hali Stulecia

W dniach 17-18 grudnia 2016 r. Spółka Impel Catering, dział Party Service, brała udział w organizacji Weekendu Zamknięcia Programu ESK Wrocław 2016. W każdym z dwóch dni trwania imprezy przewijało się setki osób, nawet do 800 dziennie. W sobotę 17 grudnia uczestnicy korzystali z usług Party Service na terenie Wrocławskiego Centrum Kongresowego przy Hali Stulecia, natomiast w niedzielę event przeniósł się do Sali Cesarskiej w budynku Hali Stulecia.

Dla gości ESK, Impel Party Service serwowało szeroki zakres menu :

– od Welcome Drink przez bufety z napojami oraz świeżo mieloną kawą, do bufetów z zimnymi przekąskami i ciepłych z wykwintną kolacją.

  • na zimno dla gości były m.in. : szynka parmeńska z serem kozim, rostbef wołowy, Carpaccio z polędwicy, krewetki królewskie, figi faszerowane musem serowym.
  • na ciepło m.in. : zupa orientalna, sandacz marynowany, wołowina w miodzie, kaczka pieczona, pikantne penne Arrabiata.
  • a na słodki deser: szarlotka, mus malinowy i tiramisu.

W sobotę 17 grudnia gościem imprezy był Przewodniczący Rady Europy Donald Tusk – który korzystał ze specjalnie przygotowanego menu. Natomiast w niedzielę 18 grudnia, przed bankietem, miało miejsce Wielkie „Słuchowisko”. Znani polscy aktorzy: Małgorzata Foremniak, Arkadiusz Jakubik i Robert Więckiewicz, czytali utwory Sławomira Mrożka – po raz pierwszy z aktywnym udziałem publiczności, dla której zarezerwowano rolę chóru komentującego tekst oraz rolę twórców efektów dźwiękowych.

Party Service spisało się przysłowiowo na medal, spełniając wszystkie wymagania Programu Zamknięcia ESK Wrocław 2016.

Przebudzenie – otwarcie Europejskej Stolicy Kultury


Styczeń 2016 – Wrocław, Ratusz, Narodowe Forum Muzyki

17 stycznia, kilka minut po godzinie 20, Wrocław oficjalnie stał się Europejską Stolicą Kultury 2016. Otwarcia ESK „dokonały” Cztery Duchy Wrocławia, które z tłumem przeszły przez miasto i połączyły się na Rynku, gdzie odbyła się ceremonia otwarcia. Oczywiście na ta tak doniosłym i wielkim wydarzeniu nie mogło zabraknąć wrocławskiego Impela.

Podczas całej ceremonii, która rozpoczęła się o godzinie 16:00 od pochodu Duchów, dział Party Service Impel Catering zapewniał obsługę na kilku imprezach towarzyszących, min m.in.:. w Ratuszu, Narodowym Forum Muzyki.

W menu specjalnie przygotowanym na tę okazję znalazły się akcenty międzynarodowe min m.in. . ravioli szpinakowe z kurkami i mozarellą z dodatkiem orzeszków Pinii i szałwii czy wołowina po burgundzku z warzywami i czerwonym winem jak i typowo polskie, np: krem borowikowy z grzankami ziołowymi pierś kaczki w sosie piernikowym z pieczonym jabłkiem. 

Ponad 95 osób obsługi czuwało nad sprawną obsługą około 3000 gości.

Party Service w odwiedzinach w Łodzi


Grudzień 2016 – Teolin, Centrum Dystrybucyjne Onninen

W dniach 9 i 10 grudnia 2016 r. Spółka Impel Catering, dział Party Service, wspierał obchody 20-lecia istnienia firmy Onninen. Impreza, na której bawiło się całą noc przeszło 480 osób odbyła się w Centrum Dystrybucyjnym Onninen w miejscowości Teolin k. Łodzi pod tematyczna nazwą „Impreza w klimacie motocyklowym”.

Party Service odpowiedzialne było za kompleksowe przygotowanie obsługi gastronomicznej. W tym organizację bankietu oraz wyżywienia, zapewnienia barów z napojami wszystkich rodzajów. Całość scenerii tworzyła wyjątkowy klimat świata motocykli, w którym odbywał się jubileusz naszego Klienta.

Dla gości serwowaliśmy m.in.:

  • bufety zimne, sałatkowe, ciepłe oraz słodkie, goście degustowali m.in. : świeże mięsa pieczone z polskich masarni, oscypki i bryndze, sery twarde i dojrzewające, tatar z łososia oraz tradycyjne pajdy chleba ze smalcem; uznaniem cieszyły się również wołowina BBQ, pieczone żeberka, żurek staropolski oraz różnego rodzaju słodkie dodatki np. sernik czy mus czekoladowy.
  • Do białego rana działały również bary alkoholowe budowane z palet w kolorze białego drewna, co wraz ze stołami szwedzkimi oraz koktajlowymi tworzyło harmonijną scenerię.

Przepiękną dekorację stanowiły rozmaite kwiaty oraz przeróżne motocykle.

Sukces obsługi imprezy firmowej bardzo wymagającego klienta


Dział Party Service świadczył usługę cateringową w dniach 10-11 listopada w salonie firmowym naszego klienta we Wrocławiu.

Od zespołu Party Service wymagano pełnego profesjonalizmu oraz obsługi bankietu na 70 osób. Pojawiły się bufety zimne zastawione przekąskami , bufety ciepłe z roladami mięsnymi, łososiem, risotto oraz grillowanymi warzywami. Goście mogli korzystać również z szerokiego wachlarza napojów alkoholowych serwowanych przez naszych zawodowych barmanów.

Z zadania wywiązaliśmy się wzorowo, otrzymując szereg pochwał.

Organizacja Dni Dewelopera we Wrocławiu


Impel Catering „Company” miał przyjemność organizować Galę Dni Dewelopera , która odbyła się w dniach 6-7 października w Pawilonie 4 Kopuł obok Hali Stulecia.

Kompleksowy zakres usługi polegał na organizacji kolacji zasiadanej oraz bufetów szwedzkich dla przeszło 350 osób oraz organizacji barów alkoholowych.

Konferansjerem Gali był Piotr Kraśko, a goście po uroczystym rozdaniu nagród mogli delektować się pysznymi potrawami wypełniającymi bufety.

Zabawa trwała do późnych godzin nocnych.

Rok akademicki 2016/2017 na Wyższej Szkole Bankowej – rozpoczęty uroczyście!


W dniu 10 października na terenie Wyższej Szkoły Bankowej we Wrocławiu obsłużyliśmy uroczystą Inaugurację Roku Akademickiego 2016/2017.

Na bankiet dla zaproszonych gości uczelni przybyło ponad 150 osób. Stoły w pięknej aranżacji komponowały się z wystrojem uczelni, wypełnione półmiskami z przekąskami zimnymi z m.in. : wędzonym łososiem, comberkami jagnięcymi, rostbefem wołowym, Carpaccio z polędwicy. Bufety ciepłe obfitowały w najróżniejsze dania kuchni polskich jak i europejskiej.

Obsługa Gali XIII Edycji Konkursu Dolnośląski Gryf 2016 Nagroda Gospodarcza


W dniu 17 listopada Dział Party Service świadczył usługę cateringową w czasie gali XII Edycji Konkursu „Dolnośląski Gryf – Nagroda Gospodarza”, który odbywał się w Narodowym Forum Muzyki we Wrocławiu.

W menu dla gości pojawiły się dania z drobiu, wołowiny, rybne, jagnięciny oraz wegetariańskie.

Oferowaliśmy przeróżny wybór sałatek, zup oraz dań ciepłych z wielu światowych kuchni. Goście smakowali też apetycznych deserów oraz ciast i świeżo mielonej kawy.

Profesjonalna obsługa zapewniła miłą atmosferę i porządek dla przeszło 500 zaproszonych gości korzystających z wielu poziomów Narodowego Forum Muzyki.

Obsługa Kongresu Regionów w NFM


Dział Party Service podjął się organizacji jednego z większych Kongresu Regionów, odbywającego się w dniach 26 i 27 września w Narodowym Forum Muzyki.

Kelnerzy Impel Catering „Company” stanęli na wysokości zadania, zapewniając najlepszą obsługę wszystkich pięter NFM. Na kilku poziomach organizowane były bufety z serwisami kawowymi oraz przerwy na poczęstunek, na innych serwowano lunche, a na kolejnych organizowane były kolacje.

Dział Party Service pracował od samego świtu do późnych godzin nocnych przez dwa dni, pokazując przy tym jak wspaniale wychodzi nam organizacja tak dużej i ważnej imprezy.

Kolejna duża impreza firmowa, tym razem na polu golfowym


Dział Party Service Impel Catering „Company” zorganizował imprezę integracyjną z okazji 25-lecia działalności naszego klienta.

W dniu 30 września zaproszeni goście przebywali w Filharmonii Jeleniogórskiej, gdzie otrzymali nagrody za długoletnią współpracę, a później udali się na poczęstunek.

W dniu 1 października goście wraz z osobami towarzyszącymi mogli przyjść na teren pola golfowego – Golf Club – gdzie w miłej i rodzinnej atmosferze bawili się przy rytmach przeróżnej muzyki granej na żywo z ogromnej sceny. Do ich dyspozycji były również przeróżne bufety z potrawami z grilla czy deserami oraz zaplecze ze strefą dla dzieci z atrakcjami takimi jak np. dmuchane zamki. Nie obyło się też bez konkursów i licznych zabaw dla dorosłych. W specjalnej hali namiotowej o powierzchni przeszło 200 m2 dorośli mogli korzystać z barów alkoholowych, które zapewniały wszelaki wachlarz drinków i koktajli .

W menu w ciągu dwóch dni uczestnicy mogli delektować się m.in. : szynką parmeńską z serem kozim, comberkami jagnięcymi, rostbefem wołowym, stekami z karczku, czy deserami tj. ; krem Brule czy tiramisu.

Impreza firmowa na 900. gości – pełen sukces


We wrześniu Impel  Catering „Company” organizowało piknik na 900 osób dla międzynarodowej firmy w Środzie Śląskiej.

Party Service zadbało o pełną organizacje cateringu, w tym zapewnieniu najświeższych produktów z grilla, zapewnieniu tortu z muffinek oraz zaopatrzenia miejsca impreza w komplety bawarskie, czyli stworzeniu ogródka piwnego dla gości.

Dorośli mogli delektować się smakiem potrwa grillowych takich jak steki, świeże kiełbasy czy wegetariańskie szaszłyki, dzieci natomiast mogły korzystać z potraw przygotowanych specjalnie dla nich. Party Service zapewniało też zaplecze w postaci strefy zabaw, w której dzieci mogły przebywać pod opieką wykwalifikowanych opiekunów i korzystać z wielu atrakcji.

Obsługa imprezy z okazji Święta Policji w Narodowym Forum Muzyki


W dniu 9 sierpnia 2016 roku dział Party Service wykonywał usługę cateringową podczas organizacji przystanku profilaktycznego promującego zdrowy styl życia, bez uzależnień w ramach akcji pt. „Nie dopalaj się” realizowanej dla dzieci i młodzieży podczas obchodów Święta Policji.

Impreza dla 200 osób odbyła się na poziomie -3 w Narodowym Forum Muzyki. Kelnerzy dbali o bufety zimne z rożnego rodzaju mięsami czy serami, bufety słodkie oraz napojowe.

Wesele na pływającym statku po Odrze


W sierpniu 2016 r. Impel Catering „Company” zorganizował niecodzienne przyjęcie weselne, które odbyło się na statku „Goplana” pływającym w okresie letnim po Odrze.

Zaproszono 90. gości, którzy bawili się w rytmach muzyki granej przez DJ’a w godzinach wieczorno-porannych, pływając po Odrze.

Do dyspozycji gości były m.in. bufety ciepłe, czynne całą noc z polędwiczkami wieprzowymi, łososiem, kurczakiem i warzywami. Bufety zimne z różnego rodzaju przekąskami, oraz bufety grillowe z daniami z grilla przygotowywanymi na miejscu podczas rejsu, a także bufety słodkie i alkoholowe.

Obsługa cateringowa zespołu Iron Maiden


W dniach 2-3 lipca 2016 roku dział Party Service Impel Catering „Company” podjął się zlecenia kompleksowej obsługi cateringowej dla zespołu Iron Maiden i Anthrax oraz osób z ekipy technicznej.

Do zadań kelnerów należało sumienne obsługiwanie sali, w której przygotowano lunch oraz kolację, a także obsługa garderób w tym tej najważniejszej, gwiazdy Iron Maiden – Bruce’a Dickinsona.

W wymagającym i na specjalne zamówienie menu znalazły się dania mięsne, rybne, wegetariańskie oraz wegańskie. Napoje, świeże soki owocowe i warzywne oraz alkohole.

Całość wykonywanej usługi , trwającej dwa dni, zakończonej w godzinach porannych umilała muzyka rockowa dobiegająca ze sceny tuz obok zaplecza gastronomicznego.

Obsługa Polskiej Agencji Prasowej SA podczas Światowych Dni Młodzieży w Krakowie


W dniach 28-31 lipca 2016 Impel Catering „Company” zajęło się dostarczeniem 1400. posiłków dla Polskiej Agencji Prasowej, podczas trwania Światowych Dni Młodzieży w Krakowie.

Przez trzy dni pracownicy kuchni, pod okiem kucharzy działu Party Service przygotowywali pożywne posiłki, zapewniając świeżość produktów i walory smakowe oraz kompozycję dań.

Jesienny piknik – załamanie pogody? To dla nas nie problem


Wrzesień 2015 r. – Wrocław, Pola Marsowe

Współpraca przy organizacji imprezy plenerowej na 1100 osób. Party Service w ramach współpracy odpowiedzialny był za przygotowanie i dostarczenie menu oraz infrastruktury do spożywania posiłków (namioty, parasole, ławostoły).

Nasza ekipa świetnie sprawdziła się w trudnych i nieprzewidywanych wydarzeniach jakimi było nagłe załamanie pogody w noc poprzedzająca imprezę. W związku z tym konieczne było szybkie złożenie sprzętu, a nad ranem uprzątnięcie miejsca wydarzenia i ponowny montaż,a by na ustalona godzinę wszystko było gotowe. Po raz kolejny Party Serwis Impel Catering pokazał, że można na nim polegać a słowa: „zrobimy wszystko aby impreza była niezapomniana i żeby wszystko przebiegało sprawnie” nie są puszczane na wiatr.

67 Kongres Towarzystwa Chirurgów Polskich


Wrzesień 2015 r. – Lublin

Pełna obsługa cateringowa dla 2500 osób. Podczas 3 dni kongresu przygotowaliśmy koktajl powitalny, serwisy kawowe, lunche oraz uroczystą kolację prezydencką.

XXXIII Zjazd Polskiego Towarzystwa Pediatrycznego


Wrzesień 2015 r. – Wrocław

Pełna obsługa cateringowa dla 1200 osób. Podczas 3 dni kongresu przygotowaliśmy koktajl powitalny, serwisy kawowe, lunche oraz uroczystą kolację.
CZYTAJ WIĘCEJ

Bankiet w Sky Tower


Maj 2015 – Wrocław, Sky Tower

Organizacja bankietu wraz z open barami dla 300 osób w terminie 29-30 maja. w zakres obsługi wchodziła obsługa kelnerska i barmańska, oraz przygotowanie menu.

XIX Wrocławska Wiosna Gastroenterologii


Kwiecień 2015 r. – Wrocław, Uniwersytet Medyczny

obsługa cateringowa na zlecenie firmy Symposion podczas XIX Wrocławskiej Wiosny  Gastroenterologii we Wrocławiu.

W zakresie obsługi cateringowej kongresu był catering szkoleniowy: serwisy kawowe i lunche.

Obsługa plenerowego Jubileuszu profesora Jana Miodka


Czerwiec 2016

Dział Party Service Impel Catering „Company” wzorowo obsłużył zlecenie przygotowania usługi cateringowej dla 100 gości zaproszonych na Jubileusz profesora Jana Miodka.

Przygotowanie bufetów oraz całego działu gastronomicznego przeprowadzono w scenerii przepięknego terenu Ogrodu Botanicznego we Wrocławiu. Kelnerzy Party Service obsługiwali bufety zimne, na których gościły m.in.: rolady drobiowe, filety z pstrąga czy schaby pieczone. Bufety sałatkowe oraz bufety grillowe ze stekami czy serem camembert .

Dla Jubilata był zamówiony ogromny tort.

Sprzyjająca pogoda od samego rana do późnych godzin nocnych plus idealna scenografia wystroju imprezy, przysłużyły się świetnej zabawie, przy muzyce live granej ze sceny.

Kolejna duża impreza firmowa na 500. osób – pod pełną kontrolą


W dniu 11 czerwca 2016 roku Impel Catering „Company” przeprowadziło organizację pikniku firmowego naszego Klienta, dla ok. 500. osób w Nowym Dworze Mazowieckim niedaleko Warszawy.

Od bardzo wczesnych godzin porannych pracownicy Party Service byli na nogach, aby zapewnić kompleksową obsługę imprezy. Rozpoczęliśmy od postawienia kilkudziesięciu namiotów gastronomicznych, a na koniec postawiliśmy ogródek piwny.

W menu gościły przepyszne steki z karczku, szaszłyki warzywne, pajdy chleba ze smalcem oraz zupy, desery, zimne piwo, napoje i lody.

Klient oraz jego goście wyrażali bardzo pochlebne opinie o jakości potraw oraz jakości obsługi. Dziękujemy!

Obsługa Festiwalu „Jazz nad Odrą” we Wrocławiu


Impel Catering „Company” świadczył kompleksowa usługę cateringową w dniu 30.04.2016 r. dla artystów, członków ekipy technicznej oraz gwiazd światowego jazzu w ramach Koncertu Galowego 52. Festiwalu Jazz nad Odrą w Hali Stulecia.

Podczas kilkudziesięciu godzin ciężkiej pracy, kelnerzy działu Party Service dbali o porządek i zaspokajali potrzeby przeszło 18 garderób wykonawców. Głównymi postaciami, jakie przewijały się w dniu tego cateringu były m.in.  Jacqui Dankworth, Michel Aumont, Urszula Dudziak, Tomasz Stanko, Leszek Możdżer, Jazzanova Live, Nonkeen, Dzyga Jazz Quintet, Kuba Stankiewicz, Milo Kuntis i inni.

W menu uczestników znalazło się wiele ciekawych pozycji śniadaniowych jak i obiadowych, wielkim wyzwaniem była obsługa wymagających gwiazd, w której znajdowały się potrawy na specjalne zamówienie, wybrane napoje, najświeższe owoce oraz najlepsze miody z polskich pasiek.

Impreza ta, z tak wysoką rangą pokazała jak Impel Catering wywiązuję się z powierzanych mu zadań i uświadczyła w przekonaniu, że dział Party Service jest w stanie wspiąć się na wysokość postawionego mu zadania.

Obsługa podczas koncertu Ennio Morricone we Wrocławiu


Dział Party Service Impel Catering „Company” świadczył usługę cateringową dla artystów i członków ekipy technicznej podczas koncertu Ennio Morricone w Hali Stulecia, który odbył się w lutym 2016 roku.

Przed pracownikami Party Service pojawiło się wyzwanie, mianowicie musieli spełnić wszystkie postawione im wymagania, zapewnić najświeższe produkty, a także zadbać o najlepszą obsługę gości.

Od samego rana wystartowały śniadania, gdzie w menu pojawiła się jajecznica, kiełbaski, wybór serów i wędlin, jogurty, musli itp. Najważniejszym pomieszczeniem była garderoba samego Maestro – Ennio Morricone – za której obsługę odpowiadało trzech specjalnych kelnerów. W menu pojawiły się dania spełniające wymagania postawione przez Maestro.

Przepiękny koncert, który na pewno pozostanie w pamięci, przyciągnął ogromne ilości widzów, którzy z zadowoleniem chwalili catering jak i jego obsługę.

Christmas Party 2014


Grudzień 2014 r. – Wrocław, Hala stulecia, (impreza organizowana dla stałego Klienta 5 rok z rzędu)

Już po raz 5 z rzędu organizowaliśmy imprezę świąteczną dla naszego stałego Klienta. Jest to dla nas powód do dumy i satysfakcji, że po raz kolejny zostaliśmy obdarzeni zaufaniem.

W ramach umowy zajęliśmy się wynajęciem Hali Stulecia we Wrocławiu, przygotowaniem sceny z żywymi choinkami, oświetleniem, nagłośnieniem, zapewnieniem hostess, które witały gości przed wejściem na imprezę, przygotowaniem cateringu i innych atrakcji, a także zapewnieniem ochrony i zabezpieczeniem medycznym.

Na płycie głównej zostało ustawionych 345 zestawów bawarskich nakrytych białymi obrusami, 173 dekoracji w formie ikeban świątecznych, 20 bufetów szwedzkich, na których serwowano ciepłe i zimne dania oraz napoje bezalkoholowe. Dodatkowo na efektownie podświetlonych barach serwowano napoje alkoholowe. Ponad 180 osób obsługi dbało o to, aby niczego nie zabrakło 2750 gościom.

W menu znalazły się potrawy typowo świąteczne: barszcz z uszkami, zupa borowikowa z domowymi łazankami i puszystą śmietanką, pierogi z kapustą i grzybami oraz pierogi ruskie. Jednocześnie do świątecznej karty dań dodano również niecodzienne potrawy europejskie, m.in. sałatkę z zieloną fasolką, serem pleśniowym, orzechami i kiełkami słonecznika; krewetki tygrysie w cieście piwnym; figi faszerowane musem drobiowym a także cząstki kurczaka bez kości duszone w białym winie z kaparami, oliwkami i ziołami.

Spotkanie wigilijne – Noble Bank


Grudzień 2014 r. –  Wrocław, Sky Tower

Tuż przed świętami Bożego Narodzenia, 22 grudnia 2014 r. jednocześnie na trzech piętrach najwyższego wieżowca w Polsce odbyło się spotkanie wigilijne dla około 400 pracowników Noble Bank.

Na spotkaniu zaserwowane zostały potrawy wigilijne takie jak min.: barszcz czerwony z uszkami, pierogi z kapustą i grzybami, pierogi ruskie z masełkiem i cebulką oraz na deser pyszne muffinki makowo– orzechowe.

Spotkania świąteczne – VQ Events


Grudzień 2014 r. – Wrocław, Wrocławskie Centrum Kongresowe oraz Zajezdnia Tramwajowa

Organizacja spotkania świątecznego dla 600 osób na terenie Wrocławskiego Centrum Kongresowego oraz kolacja zasiadana dla 250 osób na terenie dawnej zajezdni tramwajowej przy ul. Legnickiej

Podczas imprez serwowaliśmy min:. kurczaka w czerwonym sosie z oliwkami, eskalopki z indyka w sosie żurawinowo-jabłkowym; plastry kaczki pieczonej podane na rucoli z kurkami i orzeszkami pinii z wiśniowym vinegrettem; gęsinę ułożoną na kremowym puree z selera, z karmelizowaną żurawiną i pieczonymi burakami oraz szarlotkę z bitą śmietaną i polewą wiśniową. Podczas pierwszego dnia z dwóch barów alkoholowych wydaliśmy ponad 3000 drinków.

 

Kongres Mieszkaniowy


Październik 2014 r. – Wrocław

obsługa cateringowa podczas Kongres Mieszkaniowego organizowanego we Wrocławiu w ramach obchodów 25-lecia Pracodawców RP pod Honorowym Patronatem Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej Bronisława Komorowskiego

Usługi cateringowe obejmowały zapewnienie serwisów kawowych dla 650 osób oraz lunchy dla 750 osób. Uroczystym zwieńczeniem pierwszego dnia kongresu była kolacja zasiadana dla 220 osób, podczas której serwowano: grillowane roladki z bakłażana z mozarellą i suszonymi pomidorami podane na sałatce z roszponki; krem kukurydziany z imbirem, serem pleśniowym i olejem z pestek dyni a także szpinakowe ravioli z kurkami i mozzarelą z dodatkiem orzeszków pinii i szałwii

XXII Kongres Polskiego Towarzystwa Reumatologicznego


Wrzesień 2014 r. – Katowice

 

obsługa cateringowa podczas XXII Kongresem Polskiego Towarzystwa Reumatologicznego na zlecenie firmy Symposion Na terenie Wydziału Prawa i Administracji w Katowicach, gdzie odbywał się Kongres serwowaliśmy lunche i serwisy kawowe dla łącznej ilości 1250 osób .

XVI Kongres Polskiego Towarzystwa Gastroenterologii


Wrzesień 2014 r. – Wrocław, hala Stulecia i Wrocławskie Centrum Kongresowe

obsługa cateringowa na zlecenie firmy Symposion podczas XVI Kongres Polskiego Towarzystwa Gastroenterologii we Wrocławiu.

W zakresie obsługi cateringowej kongresu był catering szkoleniowy w Centrum Kongresowym: serwisy kawowe dla 1670 osób i lunche dla 2450 osób, a także koktajl dla 700 osób podczas którego odbył się Recital Zbigniewa Zamachowskiego.

Dodatkowo przygotowaliśmy uroczystą kolację zasiadaną w Hali Stulecia, podczas której odbył się koncert zespołu Elektryczne Gitary. Aby pomieścić 1100 osób ustawiliśmy na płycie głównej 110 stołów okrągłych, 10-osoboych i 1100 krzeseł.  Na 8 bufetów szwedzkich serwowaliśmy min.: krem dyniowy z klopsikami cielęcymi, filet z sandacza na liściach szpinaku z sosem z zielonego pieprzu oraz kaczkę pieczoną w płatkach majeranku z konfiturą z czerwonej porzeczki i musem z gruszki.

Kongres Chrześcijan we Wrocławiu


Lipiec 2014 r. – Wrocław, namiot przy Hali Stulecia oraz inne lokalizacje na terenie Wrocławia

Usługa cateringowa podczas Kongresu Chrześcijan we Wrocławiu. Przygotowaliśmy i wydaliśmy 6500 śniadań przy Hali Stulecia a także w 5 różnych lokalizacja na ternie Wrocławia. Ponad to zapewniliśmy 3600 obiadów i 6600 kolacji – co w sumie daj ponad 16 700 posiłków w trakcie trzech dni.

W hali namiotowej zostało ustawionych 100 zestawów bawarskich oraz stanowiska do sprzedaży napoi zimnych. Codziennie na „placu boju”dostępnych było 85 osób obsługi kelnerskiej i technicznej.

Gala z okazji zdobycia wicemistrzostwa Polski w siatkówce kobiet


Kwiecień 2014 – Wrocław, Hala Orbita

Kompleksowa obsługa gali na zakończenie rozgrywek o puchar Polski w siatkówce kobiet. W specjalnie postawionym przed Halą Orbita namiocie, z obsługa z niepokojem i wiarą czekała na wynik finałowego meczu. Wystrój namiotu oraz meble nawiązywały do barw drużyny.

Po zakończeniu rozgrywek świętowaniu nie było końca, zmęczone ale szczęśliwe siatkarki zostały przywitane szampanem i tortem.  Pyszne jedzenie i napoje towarzyszyły radosnym rozmowom. Zabawa trwała długo, na takie okazje warto czekać, by w pełni cieszyć się chwilą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gala Impel


Marzec 2014 – Centrum Kongresowe we Wrocławiu 2014

Kompleksowa obsługa corocznej imprezy podsumowującej rok. Wynajęcie Centrum kongresowego we Wrocławiu, przygotowanie sceny, oświetlenie, nagłośnienie, catering i inne atrakcje. Live cooking oraz pokaz barmański.

CZYTAJ WIĘCEJ

Christmas Party


Grudzień 2013 r. – Wrocław (impreza organizowana dla stałego Klienta 4 rok z rzędu)

Kompleksowa obsługa imprezy świątecznej na 1500 gości. Wynajęcie Hali Stulecia we Wrocławiu, przygotowanie sceny, oświetlenie, nagłośnienie, hostess, cateringu i innych atrakcji. Ponad 90 osób obsługi, lodowe, podświetlane bary, ponad 10 m stoły z bufetem szwedzkim
CZYTAJ WIĘCEJ

Bankiet zasiadany w serwisie samochodowym


Wrzesień 2013 r. – Warszawa

Kompleksowa organizacja kolacji bankietu zasiadanego we wnętrzach serwisu samochodowego DAF w Wolicy koło Warszawy. Zapewnienie sceny, nagłośnienia, mebli itp. Kolacja na 115 gości w formie bufetu ciepłego i zimnego, stoły szwedzkie.
CZYTAJ WIĘCEJ

X Zjazd Polskiego Towarzystwa Medycyny Rodzinnej,


We wrocławskim Centrum Kongresowym przygotowaliśmy imprezę na ponad 1000 osób. W ciągu 3 dni serwowaliśmy obiady biznesowe, zapewnialiśmy serwisy kawowe oraz wieczorne bankiety.

Obsługa realizowana na zlecenie firmy Symposion, z która współpracujemy już od 2008 r. W roku 2014 przygotowaliśmy dla tej spółki około 40 imprez w całym kraju.

XXXI Kongres Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego” Kobiety XXI wieku”


październik 2014 r. – Wrocław, Hala Stulecia

Pełna obsługa cateringowa dla 2500 osób. Podczas 3 dni kongresu przygotowaliśmy serwisy kawowe, lunche oraz uroczystą kolację nasiadaną w Hali Stulecia.
CZYTAJ WIĘCEJ

Obchody 5-ciolecia firmy


Sierpień 2012 r. – Wrocław

Kompleksowa organizacja imprezy plenerowej dla 800 osób z okazji 5 lecia firmy. Impreza odbyła się w nowo powstałym centrum konferencyjnym DCC Rakietowa.
CZYTAJ WIĘCEJ

XXXI Zjazd Polskiego Towarzystwa Pediatrycznego w Szczecinie


Czerwiec 2011 r. – Szczecin

Pełna obsługa cateringowa podczas 3 dni zjazdu obejmowała przygotowanie serwisów kawowych na 1600 osób, wydanielunchy dla 3200 osób. Oprócz tego przygotowaliśmy koktajl dla 1000 osób a także pełną obsługę VIP roomu na 240 gości.

Obsługa pikiników dla sieci Lidl


Lipiec – wrzesień 2011 r., Dolny Śląsk

Pełna organizacja pikników na dolnym Śląsku. W sumie dla ponad 10 000 osób.